Intergraph model questions for practice

Intergraph model questions for practice

1. Analytical (20 marks)

2. C skills (20 marks)

 

Section A Analytical (20 questions)

1. Which of the following diagrams indicates the best relation between Women, Mothers and Engineers?

Ans-A

 

2. Which of the following diagrams indicates the best relation between Gold, Metal and Zinc?

Ans-D

 

3. ‘Fan’ is related to ‘Wings’ in the same way as ‘Wheel’ is related to

A.   Round

B.   Cars

C.   Spokes

D.   Moves

Ans-C

 

4. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.

Elevated : Exalted

A.   Dirty : Filthy

B.   Disorderly : Unfaithful

C.   Raise : Commensurate

D.   Promoted : Excellence

Ans-A

 

5. Choose the correct alternative.

Melt : Liquid : : Freeze : ?

A.   Ice

B.   Condense

C.   Solid

D.   Crystal

Ans-C

 

6. Find the correct alternative.

Hand : Wrist : Bangle

A.   Nech : Head : Collar

B.   Foot : Ankle : Anklet

C.   Foot : Socks : Toes

D.   Toe : Foot : Knee

Ans-B

 

7. A tennis marker is trying to put together a team of four players for a tennis tournament out of seven available. Males – a, b and c; females – m, n, o and p. All players are of equal ability and there must be at least two males in the team. For a team of four, all players must be able to play with each other under the following restrictions:

b should not play with m,

c should not play with p, and

a should not play with o.

Which of the following statements must be false?

1. b and p cannot be selected together

2. c and o cannot be selected together

3. c and n cannot be selected together

Ans-3

 

8. Five farmers have 7, 9, 11, 13 & 14 apple trees, respectively in their orchards. Last year, each of them discovered that every tree in their own orchard bore exactly the same number of apples. Further, if the third farmer gives one apple to the first, and the fifth gives three to each of the second and the fourth, they would all have exactly the same number of apples. What were the yields per tree in the orchards of the third and fourth farmers?

 

9. Here are some words translated from an artificial language.

moolokarn means blue sky

wilkospadi means bicycle race

moolowilko means blue bicycle

Which word could mean “racecar”?

A.        wilkozwet

B.        spadiwilko

C.        moolobreil

D.        spadivolo

Ans-D

 

10. When a commodity is sold for Rs.34.80, there is a loss of 2%. What is the cost price of the commodity?

A.  Rs. 26.10

B.  Rs.43

C.  Rs. 43.20

D.  Rs. 46.40

Ans-D

 

11. A fruit seller sells mangoes at the rate of Rs.9 per kg and thereby loses 20%. At what price per kg, he should have sold them to make a profit of 5%?

A.  Rs.11.81

B.  Rs.12

C.  Rs.12.25

D.  Rs.12.31

Ans-A

12. A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

A.        Between B and D

B.        Between B and C

C.        Between E and D

D.        Between C and E

Ans-B

 

13. There are 8 houses in a line and in each house only one boy lives with the conditions as given below:

1. Jack is not the neighbour Simon.

2. Harry is just next to the left of Larry.

3. There is at least one to the left of Larry.

4. Paul lives in one of the two houses in the middle.

5. Mike lives in between Paul and Larry.

If at least one lives to the right of Robert and Harry is not between Taud and Larry, then which one of the following statement is not correct?

A.        Robert is not at the left end.

B.        Robert is in between Simon and Taud.

C.        Taud is in between Paul and Jack.

D.        There are three persons to the right of Paul.

Ans-C

 

14. Two cars start from the opposite places of a main road, 150 km apart. First car runs for 25 km and takes a right turn and then runs 15 km. It then turns left and then runs for another 25 km and then takes the direction back to reach the main road. In the mean time, due to minor break down the other car has run only 35 km along the main road. What would be the distance between two cars at this point?

A.        65 km

B.        75 km

C.        80 km

D.        85 km

Ans-A

 

15. In a march past, seven persons are standing in a row. Q is standing left to R but right to P.O is standing right to N and left to P. Similarly, S is standing right to R and left to T. Find out who is standing in middle

A.  P

B.  Q

C.  R

D.  O

E. only C

Ans-B

 

16. Which one of the following is always found in ‘Phrase’?

A.        Nomenclature

B.        Manifestation

C.        Pictorial effect

D.        Glossary

Ans-D

 

17. Starting from a point P, Sachin walked 20 metres towards South. He turned left and walked 30 metres. He then turned left and walked 20 metres. He again turned left and walked 40 metres and reached a point Q . How far and in which direction in the point Q from the point P?

A. 20 m west

B. 10 m east

C. 10 m north

D.  None of these

Ans-C

 

18. Find out which of the figures (1), (2), (3) and (4) can be formed from the pieces given in figure (X).

A.        1

B.        2

C.        3

D.        4

Ans-C

 

19. Choose the word which is different from the rest.

A.        Curd

B.        Butter

C.        Oil

D.        Cheese

E.         Cream

Ans-C

 

20. Seats for Mathematics, Physics and Biology in a school are in the ratio 5 : 7 : 8. There is a proposal to increase these seats by 40%, 50% and 75% respectively. What will be the ratio of increased seats?

A.        2: 3: 4

B.        6: 7: 8

C.        6: 8: 9

D.        None of these

Ans-A

C skills (20 Questions)

1. What is the notation for following functions?

1.  int f(int a, float b)

{

/* Some code */

}

2.  int f(a, b)

int a; float b;

{

/* Some code */

}

A.        1. KR Notation

2. ANSI Notation

B.        1. Pre ANSI C Notation

2. KR Notation

C.        1. ANSI Notation

2. KR Notation

D.        1. ANSI Notation

2. Pre ANSI Notation

Ans-C

2. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

int check(int);

int main()

{

int i=45, c;

c = check(i);

printf(“%d\n”, c);

return 0;

}

int check(int ch)

{

if(ch >= 45)

return 100;

else

return 10;

}

A.        100

B.        10

C.        1

D.        0

Ans-A

 

3. What are the types of C instructions?

4. What is the difference between printf(…) and sprintf(…)?

5. What is x in the following program?

#include<stdio.h>

 

int main()

{

typedef char (*(*arrfptr[3])())[10];

arrfptr x;

return 0;

}

A.        x is a pointer

B.        x is an array of three pointer

C.        x is an array of three function pointers

D.        Error in x declaration

Ans-C

 

6. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

 

int main()

{

typedef int LONG;

LONG a=4;

LONG b=68;

float c=0;

c=b;

b+=a;

printf(“%d,”, b);

printf(“%f\n”, c);

return 0;

}

A.        72, 68.000000

B.        72.000000, 68

C.        68.000000, 72.000000

D.        68, 72.000000

Ans-A

 

7. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

int main()

{

unsigned int i = 65535; /* Assume 2 byte integer*/

while(i++ != 0)

printf(“%d”,++i);

printf(“\n”);

return 0;

}

A.        Infinite loop

B.        0 1 2 … 65535

C.        0 1 2 … 32767 – 32766 -32765 -1 0

D.        No output

Ans-A

 

8. Point out the error, if any in the while loop.

#include<stdio.h>

int main()

{

int i=1;

while()

{

printf(“%d\n”, i++);

if(i>10)

break;

}

return 0;

}

A.        There should be a condition in the while loop

B.        There should be at least a semicolon in the while

C.        The while loop should be replaced with for loop.

D.        No error

Ans-A

 

9. Point out the error, if any in the ‘for’ loop.

#include<stdio.h>

int main()

{

int i=1;

for(;;)

{

printf(“%d\n”, i++);

if(i>10)

break;

}

return 0;

}

A.        There should be a condition in the for loop

B.        The two semicolons should be dropped

C.        The for loop should be replaced with while loop.

D.        No error

Ans-D

 

10. What are the differences between new and malloc?

 

11. The library function used to find the last occurrence of a character in a string is

A.        strnstr()

B.        laststr()

C.        strrchr()

D.        strstr()

Ans-C

 

12. In which stage the following code

#include<stdio.h>

gets replaced by the contents of the file stdio.h

A.        During editing

B.        During linking

C.        During execution

D.        During preprocessing

Ans-D

 

13. Which of the following are correctly formed #define statements in C?

A.        #define CUBE (X) (X*X*X);

B.        #define CUBE(x) (X*X*X)

C.        #define CUBE(X)(X*X*X)

D.        #define CUBE(X) {X*X*X}

Ans-C

 

14. If the binary eauivalent of 5.375 in normalised form is 0100 0000 1010 1100 0000 0000 0000 0000, what will be the output of the program (on intel machine)?

#include<stdio.h>

#include<math.h>

int main()

{

float a=5.375;

char *p;

int i;

p = (char*)&a;

for(i=0; i<=3; i++)

printf(“%02x\n”, (unsigned char)p[i]);

return 0;

}

A.        40 AC 00 00

B.        04 CA 00 00

C.        00 00 AC 40

D.        00 00 CA 04

Ans-C

 

15. Which of the following is the correct order if calling functions in the below code?

a = f1(23, 14) * f2(12/4) + f3();

A.        f1, f2, f3

B.        f3, f2, f1

C.        Order may vary from compiler to compiler

D.        None of above

Ans-C

 

16. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

int main()

{

int i=4, j=-1, k=0, w, x, y, z;

w = i || j || k;

x = i && j && k;

y = i || j &&k;

z = i && j || k;

printf(“%d, %d, %d, %d\n”, w, x, y, z);

return 0;

}

A.        1, 1, 1, 1

B.        1, 1, 0, 1

C.        1, 0, 0, 1

D.        1, 0, 1, 1

Ans-D

 

17. Which of the following is the correct order of evaluation for the below expression?

z = x + y * z / 4 % 2 – 1

A.        * / % + – =

B.        = * / % + –

C.        / * % – + =

D.        * % / – + =

Ans-A

 

18. What will be the output of the program?

#include<stdio.h>

int func1(int);

 

int main()

{

int k=35;

k = func1(k=func1(k=func1(k)));

printf(“k=%d\n”, k);

return 0;

}

int func1(int k)

{

k++;

return k;

}

A.        k=35

B.        k=36

C.        k=37

D.        k=38

Ans-D

 

19. How many times the program will print “FreshersWorld”?

#include<stdio.h>

 

int main()

{

printf(“FreshersWorld”);

main();

return 0;

}

A.        Infinite times

B.        32767 times

C.        65535 times

D.        Till stack doesn’t overflow

Ans-D

 

20. There is a error in the below program. Which statement will you add to remove it?

#include<stdio.h>

int main()

{

int a;

a = f(10, 3.14);

printf(“%d\n”, a);

return 0;

}

float f(int aa, float bb)

{

return ((float)aa + bb);

}

A.        Add prototype: float f(aa, bb)

B.        Add prototype: float f(int, float)

C.        Add prototype: float f(float, int)

D.        Add prototype: float f(bb, aa)

Ans-B

Leave a Reply0