Current Affairs Quiz-1

2013 РLatest Current Affairs Questions and Answers 

 

1. Dr. Manmohan Singh elected as Rajya Sabha Member from Assam for the Which of the concecutive term?
Ans : 5th term

 

2. Who is recently appointed as Union Railway Minister
Ans : Mallikarjun Kharge

 

3. Who is appointed as Chairman of AirAsia India
Ans :  S Ramadorai

 

4. First Indian origin to be appointed as editor of UK national paper, The Independent
Ans : Amol Ranjan

 

5. Which player win Men’s Singles in French Open, 2013
Ans : Rafael Nadal

 

6. Which player win Women’s Singles in French Open, 2013
Ans : Serena Williams

 

7. Who is recently appointed as the chairman of Life Insurance Corporation
Ans : SK Roy

 

8. In which district of Chhattisgarh, naxal attack the ‘Parivartan Yatra’ of Congress
Ans : Bastar

 

9. Who is the new Comptroller and Auditor General of India
Ans : Shashi Kant Sharma

 

10. With which country India signed extradition treaty in May, 2013
Ans : Thailand

 

11.Which Indian player declare as ‘Man of the Series’ in Champions Trophy, 2013
Ans : Sikhar Dhawan

 

12.Which state become first in India to implement electronic GPF in March, 2013
Ans : Arunachal Pradesh

 

13. Which team wins the Sultan Azlan Shah Hockey Tournament 2013held in Malaysia
Ans : Australia

 

14. Who is elected as new President of China in March,2013
Ans : Xi Jinping

 

15. What is the name of the new 266th Pope of Vatican City
Ans : Jorge Bergoglio

 

16. Who is elected as 68th Secretary of State of the United States in March, 2013
Ans : John Kerry

 

17. Who was the Chief Guest of India as Republic Day function, 2013
Ans : Jigme Khesar N Wangchuck

 

18. Who is appointed as the director of CBI in December, 2013
Ans : Ranjit Sinha

 

19. Who is appointed as the chairman of NASSCOM recently
Ans : Krishna Kumar Natrajan

 

20. The 39th G8 summit, 2013 was held in
Ans : Northern Ireland

Leave a Reply0

Your email address will not be published.