CDAC PAPER ON 20th AUGUST 2006 DESD

 

CDAC PAPER ON 20th AUGUST 2006  DESDHi folks! i am Anwarul Abbasi, i have managed to get some questions of the recent CDAC (all India) entrance paper of DESD, it was held on 20.08.2006,  and here they are:

 
Sections A ( C programming) Total Question 35
Sections B ( Digital, Mup,Electrical,Networking) Total Question 35
Sections C( Apittute) Total Question 30
 
Section A
 
1. What is the output of
main()
{
int a=3,b=5,c=50;
a=b==c;
printf(“a-%d\n”,a);
}
 
Ans: a=0
 
 
2. What is the output of
 
main()
{
int x=4;
x<<1;
printf(“%d”,x)
}
 
Ans: 8
 
 
3.Arrays are preffered over link list while?
 
Ans: Accessing elements.
 
 
4. The getch() library function returns:
 
Ans: ans Displays a character on the screen when any key is pressed.
 
 
 
 
 
Section B
 
1. Consider the boolean expression  x’yz’+x’y’z+x(y+z) and give its POS.
 
Ans: NA
 
2. The logic Expression Y=Em(0,3,6,7,10,12,15) is equivalent to.
 
Ans: NA
 
3. The number of 43 in 2’s complement is
 
Ans: 00101011
 
4. The process to process delivery of the entire message is the responsibilty of___________
 
Ans: Transport Layer
 
5. The IP is ____________   protocol
 
Ans: Reliable and connection oriented
 
6. The ____________ sub layer is responsible for the operation of  CSMA/CD access method in framing
 
Ans: MAC
 
7. Gigabit ethernet has a data rate of _________ Mbps
 
Ans: NA
 
 
 
 
Section C
 
 
Analogies:
 
1. Mansard: Roof::
Ans: Dormer: window
 
2. Curatot:painting::
Ans: Archvist:manuscript
 
 
Antonyms:
 
1. Motile
 
Ans: NA
 
2. Forge
Leave a Reply0