GENERAL ABILITY

PART 1        GENERAL ABILITY

1) Operation Flood is Related To

     ANS: Production of MilK
2) Capital of DaDra Nagar Haveli
      ANS: Silvasa
3) Suger Bowl Of India
     ANS: Uttar Pradesh
4) Minimum Age To Became President of India
     ANS: 35 year
5) BANKER OF BANK
     ANS: RBI
6) Oldest Mountain In India
     ANS: Araavali
7) Monsoon affected State
    ANS: Orrisa
8) Vidya Sagar Setu
     ANS: Hoogly river
9) Peroid of RajyaSabha
     ANS: 6 year
10) Our Indian Constitution pass By RAJYA SABHA
       ANS: 26 NOVEMBER 1949
PART  2  BASIC ENGINEERING
1) A+A(BAR)
    ANS: 1
2) A+AB
     ANS:A
3) FIND THE GATE
    ANS:  A  B   Y
               0   1    1
               1   0    1
               1   1    0
4) (3AB)16  =2979
5) O/P of EXNOR Gate

ANS :   A  B   Y

                  0   0    1
                  0   1    0
                  1   0    0
                  1   1    1
6) ASCII is a
     ANS: 7 unit Code
7) In LASER ” S” Stands for
     ANS: STIMULATED
8) Energy Band GAp of Silicon
    ANS: 1.1 ev
9) Wave Guide act as
     ANS: High Pass Filter
10) Bode Plot Is applicable to
       ANS: Minimum Phase Network
11) Efficiancy of CLASS B PUSH PULL Amplifier
      ANS: 78.5%
12) Ideal Voltage Controlled Current sourse has
       ANS: Ri = infinity          R0= ZERO
13) Break Down Voltage of SILICON
       ANS: 0.6
14) A Darling Pair Consist of
      ANS: Both Collector
15) Sampling Theorm Fibd application In
       ANS: PCM
16) Poynting Vector
       ANS: P=E*H
17) The Speaker used in Telephone RX is
       ANS: Fixed Coil Type
18) Measurment of High Q Inductence
       AND: HAYS BRIDGE
19) Measurment of Very High Resistance
       ANS: MEGGER
Leave a Reply0