ACCENTURE PAPER

ACCENTURE PAPER Place of test: CET bhubaneswar

1st Round:  Written test (non tech + tech).  75 Questions in 75 Minutes, 3 sections: No -ve mark, and no Sectional cut off mark.2nd Round: Technical Interview
Final Round: HR Interview

Some questions for practice to prepare accenture aptitude test 

Written Test Pattern
1 The train to Rotterdam ……. at 6 pm sharp.
a) exits
b) goes
c) departs
d) deserts

2 Have you heard that Mrs. Andrews ……. from the board of directors?
a) departed
b) abandoned
c) deserted
d) resigned

3 This exercise was very difficult and I finally ……..
a) left
b) resigned
c) departed
d) gave up

4 Robert call me up ________________ Sunday
a) in
b) on
c) at
d) to

5 Mr. lin is______________ the faculty of our school
a) on
b) in
c) with
d) to

6 Why aren’t you happy? I don’t like the idea _______________
a) of getting up early
b) for getting up early
c) in getting up early
d) to get up early

7. ___panda & white tiger are in danger species ?
a)  a
b) an
c) the
d) none

8 ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA
a) OLPA
b) KLMA
c) LLMA
d) KLLA

9 “@” means “<=”, “D” means “>” and “$” means “=”. If P@Q, R D S and Q $ R, then which of the following statement is definitely true?
a) R D P
b) P@R
c) P $ Q
d) ) P@S

10 If ‘A’ means ‘+’ , ‘D’ means ‘/’ , ‘P’ means ‘*’ and ‘S’ means ‘-‘ then what will be the value of ___________
32A66D2S8P10=?
a) -20
b)-15
c) 15
d) 20

11 Are method overloading and method overriding ( w.r.t C++) same?
a). Both are same
b) Method overriding is available only in JAVA
c). Method overloading is not available in C++.
d). Both are different Answer: d. Both are different

12. A man goes to a park and see a girl who he recognised to be his relative. The girl was the daughter of his sister’s husband’s wife. How is the girl related to the man?
a). sister
b). niece
c). aunt
d). sister-in-law

13.  Which of the following will initialize the new memory to 0 ?
a). malloc
b). free
c). new
d) .delete Answer: c. new

14. The keyword “inverse” is used in which of the following?
a). Class
b). Attribute
c). Relationship
d). All of the above.

15. Out of 10 white, 9 black and 7 red balls, in how many ways can we select one or more balls
a) 234
b) 52
c) 630
d) 879
Ans. (d)

16. A and B throw a dice. The probability that A s throw is not greater than B s is
a) 5/12
b) 7/12
c) 11/12
d) 5/36
Ans. (b)

17. Find the next number in the series 1, 3, 7, 13, 21, 31
a) 43
b) 33
c) 41
d) 45
Ans. (a)

18. If in a certain code “RANGE” is coded as 12345 and “RANDOM” is coded as 123678. Then the code for the word “MANGO” would be
a) 82357
b) 89343
c) 84629
d) 82347
Ans. (d)

19. If “PROMPT” is coded as QSPLOS, then “PLAYER” should be
a) QMBZFS
b) QWMFDW
c) QUREXM
d) URESTI
Ans. (a)

20. Complete the sequence A, E, I, M, Q, U, _, _
a) B, F
b) Y, C
c) G, I
d) K, O
Ans. (b)

21. X s father s wife s father s granddaughter uncle will be related to X as
a) Son
b) Nephew
c) Uncle
d) Grandfather
Ans. (c)

22. A person travels 6km towards west, then travels 5km towards north, then finally travels 6km towards west. Where is he with respect to his starting position?
a) 13km east
b) 13km northeast
c) 13km northwest
d) 13km west
Ans. (c)

23. If A speaks the truth 80% of the times, B speaks the truth 60% of the times. What is the probability that they tell the truth at the same time?
a) 0.8
b) 0.48
c) 0.6
d) 0.14
Ans. (b)

24. Ravi’s salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is
a) 20%
b) 25%
c) 33 1/3%
d) 30%
Ans. (c)

25. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job
a) 48
b) 34 2/7
c) 44
d) 45
Ans. (a)

26. If the time quantum is too large, Round Robin scheduling degenerates to
a) Shortest Job First Scheduling
b) Multilevel Queue Scheduling
c) FCFS
d) None of the above
Ans. (c)

27. Transponders are used for which of the following purposes
a) Up linking
b) Down linking
c) Both (a) and (b)
d) None of the above
Ans. (c)

28. The format specified “-%d” is used for which purpose in C
a) Left justifying a string
b) Right justifying a string
c) Left justifying an integer
d) Right justifying an integer
Ans. (c)

29. Select among the given choices the word or phrase for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.
The recent nuclear threat is the ________________of 12 years of terrorist attacks, which have inflicted on us more casualties both military and civilian than Iraq did on Kuwait
a) Culmination
b) Reflection
c) Dogma
d) Defiance

30. chose the lettered pair that express a relationship most similar to the relationship expressed in the capitalized pair HOBBLE ::WALK
a) Gallop ::Run
b) Stammer::Speak
c) Stumble::Fall
d) Sniff::Smell

31. Select among the given choices the word or phrase for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole. While there is hope in the one-day game, where Indian team has at last cast aside the chains of________________thought, there is a very long journey to make in Test cricket
a) Delinquent
b) Delirious
c) Decadent
d) Disruptive

32. Choose the lettered pair that express relationship most similar to the relationship expressed in the capitalized pair. FRAYED: FABRIC
a) Thawed: Ice
b) Renovated: Building
c) Frazzled: Nerves
d) Watered: Lawn

33. Choose the lettered pair that expresses relationship most similar to the relationship expressed in the capitalized pair. LACHRYMOSE: TEARS
a) Effusive: requests
b) Ironic: jests
c) Morose: speeches
d) Verbose: words

34.Select among the given choices that is most nearly opposite word “AUTONOMY”
a) submissiveness
b) dependence
c) subordination
d) Slavery

35. Ashok bought 16kg of wheat at the rate of Rs 11.50 per kg and 14 kg wheat at rate of Rs 14.50 per kg. He mixed the two and sold the mixture at the rate of 13.50 kg. What is his gain in the transaction ?
a) Rs. 16
b) Rs. 18
c) Rs. 24
d) Rs. 28

36. What should come in place of question mark (?) in the following number series?
22, 66, 132, 792, ?
a) 1584
b) 2376
c) 1246
d) 2674

37. If 24+35=28, 15+49=24, and 69+37=50 then 27+48=?
a) 27
b) 36
c) 48
d) 59

38. Which of the following is not associated with magnetic memory?
a) Sector
b) Pit
c) Track
d) All of these

39. Which of the following is not a codec
a) DiVX
b) EVid
c) FLAC
d) XviD

40. Which of the following Chipmaker has designed Athlon?
a) Intel
b) Free scale
c) AMD
d) IBM

41.Which of the following is a formatted input function in ‘C’
a) getchar()
b) getche()
c) gets()
d) None of these

42.42.Madhu Plumbing Company has two pipes –Pipe A and Pipe B – these pipes can fill a tank in 37 ½ minutes and 45 minutes respectively. Both pipes are opened. The tank will be filled in just 30 minutes, if the pipe B is turned off after ___ .
a) 9 min
b) 15 min
c) 10 min
d) 5 min

43.In a management company 6 boys and 8 Girls can do a piece of work in 10 days while 26 boys and 48 women can do the same in 2 days. Find the time taken by 15 Boys and 20 Girls in doing the same type of work?
a)7 days
b) 5 days
c) 6 days
d) 4 days

44.A hat vendor bought hats at Rs 5 per 3 hats. He sold them at Rs 10 per 4 hats. What was his profit percentage?
(a)25
(b)50
(c)30
(d)45

45.There are two boxes, one containing 32 black balls and other containing 31 red balls you are allowed to move the boxes at random so that when you choose the box at random and a ball at random from the chosen box, the probability of getting the black ball is maximized. This maximum probability is
(a).25
(b).51
(c).75
(d).50

HR interview

About yourself

They will ask Questions from your CV

About your project

About company

Your skill/Strength/Weakness/Hobbies/your goal/achievement

Leave a Reply0